Кошик
204 відгуків
Професійні і Напівпрофесійні інструменти. Оптом і уроздріб
+380 (95) 013-48-19
+380 (67) 316-34-35

Подрібнювачі харчових відходів – як зробити правильний вибір

Спеціальний прилад виконує функції утилізації залишків їжі і продуктів. Подрібнювач харчових відходів розташовується на місці сифону під раковиною та перетворює потрапляючі до нього компоненти в найдрібніші частинки перед виходом в каналізаційну трубу.

Підібрати найбільш підходящу модель для своєї кухні можна з урахуванням особливостей конструкції окремо взятого зразка та знайомства з принципом його роботи.

Що являє собою диспоузер

Пристрій має компактні габарити з певною для кожної модифікації ємністю. Рішення купити подрібнювач харчових відходів означає вибір оптимального варіанту перемелювання часток в рідку суспензію з подальшим стоком разом з водою в каналізацію.

Встановлений під мийкою прилад однією стороною кріпиться до зливної труби, а іншою – до раковини. Цю операцію краще доручити кваліфікованому сантехніку.

Процес переробки відбувається наступним чином – дробильні кулачки і обертові диски за рахунок свого руху щільно притискають частинки продуктів до внутрішніх стінок та за рахунок контакту з ними перетворюють їх в рідку субстанцію.

Електричні подрібнювачі запускаються в роботу після включення двигуна, а механізм механічних моделей функціонує за рахунок руху потоку води.

Переваги застосування диспоузера

Розмістивши на кухні таке обладнання, власник зможе оцінити всі позитивні моменти апарату:

  • набагато менше відходів буде викидатися у відро для сміття;
  • більше не будуть відчуватися на кухні неприємні запахи, які утворюються в процесі гниття органічних частинок;
  • продумана в плані безпеки конструкція виключає небезпеку травмування користувача;
  • в трубі не будуть накопичуватися великі затори;
  • набагато зменшиться шкода, яку завдається навколишньому середовищу, через зниження вмісту в сміттєвих контейнерах органіки.

Інтернет-магазин «STROIKASHOPKH» пропонує купити подрібнювачі харчових відходів в Україні з великого асортименту представлених в каталозі моделей виробництва провідних зарубіжних та вітчизняних брендів.

Головні критерії вибору

Електричний диспоузер купується з урахуванням особливостей приміщення і особистих переваг покупця. Основними факторами вважаються кілька параметрів.

Потужність

Для цього показника необхідно визначитися з кількістю мешканців у будинку та приблизним добовим обсягом відходів їжі.

Більшість моделей мають потужність двигуна в межах 500-1000 Вт, але окремі зразки можуть бути і до 0,5 кВт. Вибір за цим параметром відбувається наступним чином:

  • до 500 Вт досить для сім'ї з 2-3 чоловік, які проживають в квартирі з маленькою кухнею;
  • модифікації з параметрами не менше 0,5 кВт купуються для будинку з 4-5 мешканцями;
  • якщо мова йде про простору квартиру і велику родину, краще купити подрібнювач на 700-800 Вт.

З твердими та великими відходами впорається більш потужне обладнання.

Число оборотів диску

За цим параметром можна дізнатися про кількість відходів, які прилад переробляє протягом однієї хвилини. У паспорті кожної модифікації виробник обов'язково вказує дані по об / хв.

Потрібна ефективність забезпечується за умови обертання диспоузеру зі швидкістю від 1400 об / хв і вище. Багато торгових марок пропонують агрегати з підтримкою декількох швидкісних режимів. Ця опція допоможе підібрати оптимальний варіант для певного типу відходів, а також домогтися економного споживання електричної енергії.

Об’єм циліндру

В основному побутові подрібнювачі мають місткість в діапазоні від 700 до 1500 мл. Важливо враховувати два фактори – наявність вільного місця під мийкою для установки та кількість проживаючих в будинку людей. При обмеженому просторі під раковиною обсяг диспоузера не повинен перевищувати 900 мл. Для великої родини знадобиться прилад з місткістю, починаючи від 1,2 л.

Число ступенів подрібнення

Зі збільшенням кількості ступенів (від однієї до трьох у різних зразків) поліпшується ефективність робочого процесу. Вибір робиться під властивості відходів, які утворюються на кухні найчастіше.

Розміри

Габарити підбираються після точного вимірювання простору під мийкою. Важливо заздалегідь передбачити, щоб пристрій підійшов за розмірами.

Матеріал виготовлення

Подрібнювач харчових відходів з нержавійки – оптимальний варіант з точки зору стійкості до дії побутової хімії та тривалого терміну служби.

Способи управління та додатковий функціонал

Найпоширеніший тип запуску – використання пневмокнопки, встановленої на стільниці. З'явилися і зразки з підтримкою робочого процесу за допомогою пульту дистанційного керування.

З додаткових можливостей слід виділити такі новинки у ряду модифікацій, як опція реверсу, функція захисту від перевантаження, нанесення антибактеріального покриття.

Який подрібнювач харчових відходів купити для свого будинку – вирішувати завжди вам. Різноманітність моделей, представлених на ринку електрообладнання, буде гарантією вибору найбільш підходящого для вас пристрою!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner